ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ “EVOLUZIONE 4” (4η ΓΕΝΙΑ 2022)

Έπειτα από 5 δεκαετίες συνεχούς εξέλιξης η FINOTHERM παρουσιάζει το μοντέλο “EVOLUZIONE 4” τον πιο εξελιγμένο λέβητα ξύλου της αγοράς.
Επανασχεδιασμένος και βελτιωμένος σε όλα τα σημεία κρατώντας παραδοσιακά την ποιότητα κατασκευής το νέο μοντέλο αλλάζει τα δεδομένα στην τεχνολογία καύσης και προκαλεί επανάσταση εξ ου και το όνομά του.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ

(Προσοχή στις απομιμήσεις)

Οι μοναδικοί λέβητες ξύλου πυρήνα – πέλλετ που δεν χρειάζονται καθάρισμα.
Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος καύσης αναπτύσσει μόνιμα θερμοκρασίες άνω των 500 οC με αποτέλεσμα να καίγονται όλα τα σωματίδια στάχτης χωρίς να δημιουργούνται “πίσσες” στα τοιχώματα.
Επίσης οι κάθετες διαδρομές καυσαερίων δεν επιτρέπουν την καθίζηση στάχτης με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται καθάρισμα (για το λόγο αυτό δεν υπάρχει δεύτερη πόρτα καθαρισμού. Μία φορά ετήσια συντήρηση).

Ακολουθώντας τις προδιαγραφές ECODESIGN (βλέπε ανοξείδωτος λέβητας συμπύκνωσης) ο χώρος καύσης επανασχεδιάστηκε και χρησιμοποιεί πλέον τεχνολογία ανακυκλοφορίας καυσαερίων.

Μελετήθηκε ώστε να είναι εύκολος στην αλλαγή καύσης από ξύλο σε πυρήνα ή αντίστροφα και σε χρόνο λιγότερο του ενός λεπτού.

Σχεδιάστηκε ώστε να έχει λιγότερη συντήρηση από οποιονδήποτε λέβητα του ανταγωνισμού (κάθετες διαδρομές καυσαερίων).

Το συγκρότημα των κοχλιών τροποποιήθηκε μηδενίζοντας τις πιθανότητες επιστροφής φωτιάς ή καπνού στο σιλό. Η εταιρία επιμένει παραδοσιακά από τα πρώτα της μοντέλα αποκλειστικά και μόνο στη χρήση δύο κοχλιών.

Είναι περιττό να αναφερθούμε στην ποιότητα κατασκευής αφού η FINOTHERM φημίζεται στον τομέα αυτό παραδοσιακά από τον ιδρυτή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εστία καύσης του πυρήνα είναι εξολοκλήρου πυρίμαχη!

Ο λέβητας τηρεί τις προδιαγραφές να λειτουργήσει εναλλακτικά με καυστήρα πετρελαίου ή αερίου!

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Ποιότητα κατασκευής λέβητα πυρήνα

Σε αντίθεση με την τάση της αγοράς η ποιότητα κατασκευής ξεπερνά κάθε προσδοκία.

 • Πυρίμαχος θάλαμος καύσης.
 • Ανοξείδωτοι κοχλίες
  Δεν φθείρονται από την τριβή και δεν καίγονται. Το λεπτό πάχος 3mm του κοχλία “κόβει” το υλικό και δεν προκαλεί τριβές, αντιστάσεις και φθορές στο συγκρότημα. Το τμήμα κοχλία της εστίας είναι αποσπώμενο βιδωτό.
 • Ρουλεμάν κλειστού τύπου SKF με τσιμούχα.
 • Ιταλικό μοτέρ μειωτήρα βαρέως τύπου 1HP!
 • Μόνωση από κεραμοβάμβακα 1260 οC
 • Χερούλι πόρτας ασφαλείας βαρέως τύπου (Τύπου Βολάν Τόρνου)
 • Μεντεσέδες πόρτας ακριβείας βαρέως τύπου
 • Μόνωση πόρτας από πυρίμαχο βερμικουλίτη
 • 1 ανεμιστήρας γερμανικής κατασκευής με κλαπέτο
 • Γρανάζια με έξτρα επιφανειακή σκλήρυνση στα δόντια της εταιρίας “DUNLOP”
 • Αλυσίδα μισή ίντσα της εταιρίας “DUNLOP”

ΠΥΡΙΜΑΧΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΥΣΗΣ

Η εστία καύσης του πυρήνα είναι κατασκευασμένη από πυρίμαχο ατσάλι σε αντίθεση με όλους τους άλλους λέβητες όπου η εστία είναι μαντεμένια.

Η λεία επιφάνεια του πυρίμαχου δεν επιτρέπει το “χτίσιμο” υλικού από τη τέφρα όπως συμβαίνει στην άγρια και πορώδη επιφάνεια του μαντεμιού με αποτέλεσμα το βούλωμα των οπών του αέρα και το φράξιμο του κοχλία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΥΑΣΑΕΡΙΩΝ

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος καύσης επιτρέπει την ανακυκλοφορία και εκμετάλλευση των καυσαερίων (κάθετα τούμπα με επιβραδυντές καυσαερίων).

Εννιά διαφράγματα παίζουν το ρόλο ανακουφιστικών βαλβίδων επιτρέποντας την παραμονή των καυσαερίων στον πυρήνα του λέβητα με αποτέλεσμα την απότομη και γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας του νερού (Τεχνολογία λεβήτων ατμού – Καινοτομία FINOTHERM).

Βαθμός απόδοσης μεγαλύτερος του 94%!

ΕΥΚΟΛΙΑ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ - ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ευκολία χρήσης λέβητα πυρήνα

Η νέα σχεδίαση επιτρέπει την αλλαγή καύσης από ξύλο σε πυρήνα ή το αντίστροφο σε λιγότερο από ένα λεπτό. Απλά μεταφέρουμε το συρτάρι από το πάνω ράφι στο κάτω και βγάζουμε τη σχάρα εμφανίζοντας έτσι την εστία καύσης του πυρήνα.

Όλες οι λειτουργίες ρυθμίζονται αυτόματα από τον πίνακα ελέγχου του λέβητα με ροοστάτες για να είναι δυνατή η χρήση και από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Για το λόγο αυτό αποφεύγεται η οθόνη αφής παρόλο που ο έλεγχος γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλακέτας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ασφάλεια λέβητα πυρήναΕπανασχεδιασμός του συγκροτήματος των κοχλιών μετάδοσης της βιομάζας.

Ο κάτω κοχλίας δεν επικοινωνεί με τον πάνω μηδενίζοντας την πιθανότητα επιστροφής φλόγας ή καπνού στο σιλό. Η εταιρία επιμένει παραδοσιακά από τα πρώτα της μοντέλα αποκλειστικά και μόνο στη χρήση δύο κοχλιών.

ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Οι χώροι καύσης και οι διαδρομές των καυσαερίων δεν χρειάζονται καθάρισμα καθώς είναι σε κάθετη διάταξη και δεν μαζεύουν στάχτες.

Η κίνηση των καυσαερίων είναι συνεχώς ανοδική μη επιτρέποντας την καθίζηση της τέφρας.

Επιπλέον η καπνοδόχος αφαιρείται εύκολα για την ετήσια συντήρηση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η κατασκευάστρια εταιρία διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των τεχνικών χαρακτηριστικών και διαστάσεων των λεβήτων με στόχο τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων της.