ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ - ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΥΡΗΝΑ - ΛΕΒΗΤΑΣ PELLET - ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΣΕΙΡΑ MAMMOTH

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΛΕΒΗΤΩΝ ΒΙΟΜΑΖΑΣ “MAMMOTH”

 

Λέβητας Βιομάζας 650.000 kcal – Θέρμανση Θερμοκηπίου με εναλλάκτη προθέρμανσης στην καμινάδα

 

Λέβητες ισχύος υψηλής τεχνογνωσίας και ποιότητας, μεγέθους από 200.000 έως εκατομμύρια θερμίδες κατάλληλοι για θερμοκήπια, ελαιοτριβεία, πτηνοτροφεία, κτηνοτροφία, βιομηχανίες, ξενοδοχεία και πλήθος άλλων επαγγελματικών εφαρμογών.

Όλοι οι λέβητες της «FINOTHERM» είναι υψηλής πίεσης και η λειτουργία τους ενδείκνυται για χρήση κλειστού κυκλώματος με δοχείο διαστολής.
Οι σειρές πάνω από 400.000 kcal είναι διβάθμιοι δηλαδή εξοπλίζονται με δύο καυστήρες για λόγους ασφαλείας και δύναμης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση δύο καυστήρων χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για πρώτη φορά σε λέβητες ισχύος από τη βιομηχανία Κλουβάτου.

Η χρήση δύο καυστήρων εξασφαλίζει:

Α) Ασφάλεια

Σε περίπτωση που «μπλοκάρει» ο ένας καυστήρας πχ από εισαγωγή ξένου αντικειμένου στους κοχλίες θα λειτουργήσει αποτελεσματικά ο δεύτερος μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. Έτσι εξασφαλίζεται η αδιάκοπη και συνεχής λειτουργία του λέβητα καλύπτοντας επάξια την επιχείρηση.

Β) Δύναμη – Οικονομία

Η μεγάλη ισχύς των δύο καυστήρων επιτρέπει γρήγορη επίτευξη της απαιτούμενης θερμοκρασίας και συνεπώς οικονομία.

Εναλλάκτες προθέρμανσης επιστρεφόμενων νερών δικτύου

Στον έξτρα εξοπλισμό των λεβήτων «MAMMOTH» συνίσταται η χρήση εναλλακτών θερμότητας. Η χρήση τους είναι πολύ σημαντική έως αναγκαία. Στις μεγάλες εγκαταστάσεις πχ θερμοκήπια, η επιστροφή των νερών του δικτύου επιστρέφει σε αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να «πέφτει» η θερμοκρασία του λέβητα. Για την αποφυγή αυτού του φαινομένου, η εταιρία κατασκευάζει υδραυλωτούς εναλλάκτες θερμότητας υψηλής τεχνογνωσίας οι οποίοι τοποθετούνται στην καμινάδα του λέβητα κι εκμεταλλευόμενοι τα θερμά καυσαέρια προθερμαίνουν τα νερά πριν αυτά εισαχθούν κρύα στην επιστροφή.

Έτσι εξασφαλίζεται:

Α) Οικονομία καθώς ο λέβητας επιτυγχάνει γρήγορα αύξηση της θερμοκρασίας και συνεπώς λιγότερους χρόνους λειτουργίας.
Β) Αποφυγή υγροποίησης στα τοιχώματα του λέβητα (φαινόμενο πίσσας).
Γ) Αύξηση των θερμίδων καθώς ο εναλλάκτης είναι στην πραγματικότητα ένας μικρότερος λέβητας φλογαυλωτού τύπου που θερμαίνεται από τα καυσαέρια.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η κατασκευάστρια εταιρία διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των τεχνικών χαρακτηριστικών και διαστάσεων των λεβήτων με στόχο τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων της.