ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ - ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΥΡΗΝΑ - ΛΕΒΗΤΑΣ PELLET - ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΣΕΙΡΑ MAMMOTH

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΛΕΒΗΤΩΝ ΒΙΟΜΑΖΑΣ “MAMMOTH”

Ο πιο σύγχρονος και εξελιγμένος βιομηχανικός λέβητας βιομάζας στην αγορά!

Βιομηχανικός Λέβητας

Ο λέβητας είναι οριζόντιος φλογαυλωτός, ειδικά διαμορφωμένος για καύση βιομάζας, τριών ή τεσσάρων διαδρομών, ανάλογα με το είδος του καυστήρα. Η επιλογή του συγκεκριμένου μηχανήματος για την κάλυψη αναγκών μιας επιχείρησης αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Α) ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΧΡΗΣΕΩΝ

Οι λέβητες χρησιμοποιούνται σε πλήθος εφαρμογών, όπως θερμοκήπια, πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες, ελαιοτριβεία, βιομηχανίες, τυροκομεία κ.τ.λ. Η ισχύς των λεβήτων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ξεκινώντας από 100.000kcal/h έως το αξιοσέβαστο μέγεθος των 13.000.000 kcal/h.

Β) ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι λέβητες είναι κατασκευασμένοι από ελάσματα πάχους 10mm, πρεσαρισμένοι σε 20bar και υπόκεινται σε δοχεία υπό πίεση. Η λειτουργία τους ενδείκνυται για χρήση με κλειστό δοχείο διαστολής. Είναι μονωμένοι με κεραμοβάμβακα πάχους 5cm έως 15cm ανά σημεία 1260 °C και το κυρίως σώμα με επένδυση 10cm με διπλά φύλλα αλουμινίου. Οι πόρτες είναι χτισμένες με πυρίμαχο βερμικουλίτη πάχους 15cm.

Γ) EΥΚΟΛΙΑ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ

 • Οι λέβητες διαθέτουν 5 πόρτες καθαρισμού με κλείστρα τύπου βολάν τόρνου για ασφαλή και ταχύτατη επιθεώρηση. Η συντήρησή τους καθίσταται εύκολη, χωρίς δυσκολία κινήσεων. Οι δύο κύριες πόρτες διαθέτουν από ένα τζάμι ελέγχου.
 • Η ρύθμιση της καύσης επιτυγχάνεται από έναν απλό και εύχρηστο πίνακα, σε αντίθεση με τους πολύπλοκους και δύσχρηστους πίνακες των άλλων λεβήτων λόγω των συστημάτων πυρόσβεσης και του μπουτόν πανικού που έχουν.

Η FINOTHERM είναι κατηγορηματική στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς ένα τέτοιο μηχάνημα λειτουργεί κάτω από αυστηρές απαιτήσεις και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τη διακοπή λειτουργίας λόγω επιστροφής φωτιάς βάζοντας σε κίνδυνο περιουσίες και ανθρώπινο δυναμικό.

 

BIOMHXANIKOΣ ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ – ΠΥΡΗΝΑ – ΠΕΛΛΕΤ

 

Ο καυστήρας αποτελεί τεχνολογικό επίτευγμα στην κατηγορία του και είναι ο μοναδικός που δεν διαθέτει συστήματα πυρόσβεσης εξασφαλίζοντας την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του. Αντικαθιστά καυστήρες μαζούτ – πετρελαίου – αερίου.

Α) ΕΥΕΛΙΞΙΑ

Καλύπτει πλήθος εφαρμογών, καθώς προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους λεβήτων ζεστού νερού ή ατμού φτάνοντας σε ισχύ το αξιοσέβαστο μέγεθος των 13.000.000kcal/h.

Β) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο καυστήρας χωρίζεται σε δύο κύρια τμήματα:

α) Το συγκρότημα κοχλιών μετάδοσης.

β) Την εστία καύσης.

α) Η μετάδοση του καύσιμου υλικού προς την εστία καύσης πραγματοποιείται μέσω δύο ανοξείδωτων κοχλιών, οι οποίοι βρίσκονται σε διαφορετικά υψομετρικά επίπεδα. Το πρώτο (άνω) επίπεδο επικοινωνεί με το σιλό. Ο κοχλίας είναι σταθερός σε  δύο σημεία και είναι προσβάσιμος από τρεις θυρίδες ελέγχου για άμεση επιθεώρηση. Το δεύτερο (κάτω) επίπεδο επικοινωνεί με την εστία καύσης.

Το καύσιμο υλικό προωθείται μέσω ελεύθερης πτώσης, καθώς δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του άνω και κάτω κοχλία.

Οι κοχλίες είναι ανοξείδωτοι και δεν φθείρονται από την τριβή, γι’ αυτό και δεν τίθεται ποτέ θέμα ως προς την αντικατάσταση.

Γ) ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 • Απουσία επιστροφής φλόγας.
 • Απουσία επιστροφής καπνού μέσω συστήματος αναρρόφησης.
 • Θυρίδες ελέγχου σε όλο το μήκος των κοχλιών (άνω και κάτω) για άμεση επιθεώρηση σε περίπτωση εισχώρησης αντικειμένων (πέτρες κ.λ.π.).
 • Οπτικός έλεγχος του συστήματος μετάδοσης (γρανάζια – τεντωτήρας – αλυσίδα), καθώς και όλη η διάταξη του συνόλου καλύπτεται από διάφανο πολυκαρμπονικό τζάμι.
 • Αποσπώμενος κάτω άξονας με κόμπλερ για εύκολη αντικατάσταση μειωτήρα.
 • Απομόνωση του σιλό σε περίπτωση ελέγχου των κοχλιών μέσω των θυρίδων επιθεώρησης.
 • Συντήρηση φλόγας.
 • Θερμικό ρελέ διακοπής μοτέρ σε περίπτωση μπλοκαρίσματος.

Δ) ΙΣΧΥΣ

Η εστία καύσης, καθώς και όλο το σύνολο αποτελεί καινοτομία του κατασκευαστή Κωνσταντίνου Κλουβάτου και είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης πείρας, συνεχούς και αδιάκοπης εξέλιξης. Η διαφορετικότητά της επικεντρώνεται στα εξής σημεία:

 • Είναι κατασκευασμένα από πυρίμαχο ατσάλι πάχους 10mm και όχι από μαντέμι.
 • Ο κοχλίας είναι σταθερός στο τέρμα του και όχι ελεύθερος. Έτσι αποφεύγεται η τάση να σηκώνεται και πλήθος άλλων προβλημάτων.
 • Η παροχή του αέρα επιτυγχάνεται μέσω δύο ανεμιστήρων φυγοκεντρικών με μοτέρ και η ισχύς τους ρυθμίζεται μέσω ροοστάτη. Ο πρώτος πραγματοποιεί την πρωτογενή και δευτερογενή καύση του υλικού. Ο δεύτερος πληρώνει το χώρο με περίσσιο αέρα (τριτογενής καύση) και προωθεί τη φωτιά, ώστε να υπερνικήσει τις αντιστάσεις του λέβητα.
 • Όλη η διαδικασία εξασφαλίζει τέλεια καύση, χωρίς άκαυτο υλικό, καθαρή φλόγα λόγω περίσσειας αέρα και φυσικά απεριόριστη ισχύ.

Ε) ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Όλα τα υλικά είναι άριστης ποιότητας, βαρέως τύπου και η κατασκευή του συνόλου έχει  μελετηθεί ώστε να είναι εύκολη η επιθεώρηση και η επισκευή, αν ποτέ χρειαστεί, από τον οποιοδήποτε τεχνικό.

Λέβητας Βιομάζας 650.000 kcal – Θέρμανση Θερμοκηπίου με εναλλάκτη προθέρμανσης στην καμινάδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η κατασκευάστρια εταιρία διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των τεχνικών χαρακτηριστικών και διαστάσεων των λεβήτων με στόχο τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων της.