ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ

Το μέλλον στους λέβητες είναι η τεχνολογία συμπύκνωσης καυσαερίων.

Ο βαθμός απόδοσης ενός λέβητα είναι αντιστρόφως ανάλογος της θερμοκρασίας καυσαερίων.
Όσο πιο χαμηλή είναι η θερμοκρασία καυσαερίων τόσο πιο μεγάλος είναι ο βαθμός απόδοσης.

Για να επιτύχουμε λοιπόν μεγαλύτερη οικονομία εγκλωβίζουμε τα καυσαέρια όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε μέσα στο λέβητα και δεν τα αφήνουμε να φύγουν ανεκμετάλλευτα προς την καμινάδα. Οι συμβατικοί λέβητες πρέπει να λειτουργούν με ελάχιστη θερμοκρασία καυσαερίων 180 C. Με τους λέβητες συμπύκνωσης εκμεταλλευόμαστε τα καυσαέρια και οι θερμοκρασίες καυσαερίων είναι αρκετά χαμηλότερες.

Σε θερμοκρασία όμως μικρότερη των 180 C η εναλλαγή θερμότητας με τα κρύα τοιχώματα του λέβητα δημιουργεί υδρατμούς (συμπυκνώματα). Για το λόγο αυτό ο λέβητας είναι ανοξείδωτος προς αποφυγή διάβρωσης.

Τα οφέλη λοιπόν από την τεχνολογία συμπύκνωσης είναι πρώτα απ όλα η οικονομία στην καύση λόγω της εκμετάλλευσης των καυσαερίων και δεύτερον είναι φιλικοί προς το περιβάλλον ως οικολογικοί, γεγονός που τους καθιστά πλέον υποχρεωτικούς σε πυκνοκατοικημένες περιοχές

 


ΓΝΩΡΙΜΙΑ

Ο ανοξείδωτος λέβητας συμπύκνωσης της FINOTHERM, είναι προϊόν υψηλής ποιότητας  και τεχνογνωσίας λόγω των μοναδικών καινοτομιών που προσφέρει. Στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο φλογαυλωτούς λέβητες, έξι συνολικά διαδρομών καυσαερίων με σχεδόν μηδενικές απώλειες προς το περιβάλλον (καινοτομία FINOTHERM).

Στον πρώτο και κυρίως λέβητα πραγματοποιείται η πρωτογενής καύση του καυστήρα.

Τα καυσαέρια εξερχόμενα από την καπνοδόχο του κυρίως λέβητα εισάγονται στον χώρο καύσης του δεύτερου λέβητα – εναλλάκτη στον οποίο ολοκληρώνεται η δευτερογενής καύση. Κατά το στάδιο αυτό λαμβάνει χώρα η διαδικασία της συμπύκνωσης γι΄αυτό και ο δεύτερος λέβητας είναι εξ’ολοκλήρου κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νερά της επιστροφής του δικτύου εισάγονται πλέον καυτά και όχι κρύα στην επιστροφή του κυρίως λέβητα καθώς περνούν πρώτα από τον δεύτερο λέβητα – εναλλάκτη και προθερμαίνονται. Έτσι πετυχαίνουμε ακόμη περισσότερη οικονομία και αποφυγή υγροποίησης στην καπνοδόχο του κυρίως λέβητα.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ – ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

 • Τεχνολογία συμπύκνωσης καυσαερίων με ανοξείδωτο λέβητα – εναλλάκτη για χαμηλές θερμοκρασίες καυσαερίων χωρίς κατώτατο όριο θερμότητας επιστρεφόμενων νερών.
 • Επίτευξη της απαιτούμενης θερμοκρασίας του νερού (70-80 C) σε λιγότερο χρόνο άρα οικονομία καυσίμου λόγω της προθέρμανσης των επιστρεφόμενων νερών του δικτύου μέσω του δεύτερου λέβητα – εναλλάκτη.
 • Ενσωματωμένο σύστημα αντιστάθμισης αναλόγως της εξωτερικής θερμοκρασίας για απόλυτη οικονομία καυσίμου. (Διακόπτει τελείως τη λειτουργία του καυστήρα όταν η εξωτερική θερμοκρασία του περιβάλλοντος αυξηθεί.)
 • Διπλή μόνωση κορμού λέβητα πάχους 60 mm επικαλυμμένη εξωτερικά με φύλλο αλουμινίου.
 • Πραγματικός βαθμός απόδοσης λόγω σχεδόν μηδενικών απωλειών προς την καμινάδα 108% (Hi)

 

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ – ΕΓΓΥΗΣΗ

 • Ο ανοξείδωτος χάλυβας έχει την καλύτερη διαγωγή στις διαστολές – συστολές (θερμικά σοκ) και δεν παρουσιάζει διάβρωση και ρωγμές όπως άλλα είδη μετάλλων, π.χ. χυτοσιδηρά κράματα (μαντέμια).
 • Όλα τα συμπυκνώματα που δημιουργούνται κατά την εναλλαγή θερμότητας των καυσαερίων με τα κρύα τοιχώματα του εναλλάκτη – λέβητα επιστρέφουν στην καπνοδόχο του κυρίως λέβητα κι εξατμίζονται (καινοτομία FINOTHERM).
 • Η καπνοδόχος του κυρίως λέβητα καθώς επίσης και ο καθρέπτης των αυλών είναι βαμμένοι με ισχυρή πλαστικοποίηση.
 • Ανόδιο μαγνησίου οπτικού ελέγχου για την αποφυγή διάβρωσης από ηλεκτρόλυση. Το ανόδιο είναι τοποθετημένο στο άνω μέρος του λέβητα για εύκολη επιθεώρηση και αντικατάσταση.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

 • Κατάλληλος για όλα τα είδη θέρμανσης (σώματα – fancoils) και κυρίως για ενδοδαπέδιες θερμάνσεις καθώς είναι λέβητας συμπύκνωσης πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.
 • Μηδενική συντήρηση και εύκολος καθαρισμός. Η ομογενής και λεία μάζα του ανοξείδωτου χάλυβα αποτρέπει την επικάθηση στάχτης στα τοιχώματα του λέβητα σε αντίθεση με άλλα είδη μετάλλων πχ (μαντέμια) τα οποία είναι πορώδη.
 • Και οι δύο λέβητες φέρουν παντού πόρτες επιθεώρησης.

 

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ – ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

 • Ανοξειδωτα διαφράγματα καυσαερίων
 • Πόρτα βαρέως τύπου με ειδική πυρίμαχη μόνωση πάχους 10 cm ανοιγόμενη δεξιά ή αριστερά με μεντεσέδες.
 • Ολοι οι λέβητες δοκιμάζονται για έλεγχο στεγανότητας με υδραυλική δοκιμή σε πίεση 12 ατμοσφαιρών και προορίζονται να λειτουργούν σε πίεση μέχρι 4,5 ατμόσφαιρες.
 • Τηρούν αυστηρά τις προδιαγραφές ECODESIGN, φέρουν πιστοποιήσεις και αποτελούν εδώ και πολλές δεκαετίες την πρώτη επιλογή πολλών τεχνικών εταιριών για μεγάλα ιδιωτικά και δημόσια έργα. (Βλέπε ΕΡΓΑ)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Η FINOTHERM κατασκευάζει μια ευρεία γκάμα λεβήτων από 20.000 cal/h για οικιακή χρήση έως και 2.000.000 cal/h καλύπτοντας κλάδους όπως η βαριά βιομηχανία, η ναυτιλία, η κτηνοτροφία – πτηνοτροφία, σχολεία, νοσοκομεία, στρατόπεδα, αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα και πλήθος άλλων εφαρμογών.

 

ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΜΟΝΤΕΛΩΝ

Ο λέβητας προσφέρεται σε δύο εκδόσεις:

 • Στην οικονομική σειρά INOX STANDARD ο κυρίως λέβητας είναι κατασκευασμένος από ειδικό χάλυβα λεβήτων υψηλής ποιότητας ST 37,2 κατά DIN 1700. Οι αεριαυλοί είναι ποιότητας ST 35.8 κατά DIN 17175.
 • Στην ακριβότερη σειρά INOX PLUS ο κύριος λέβητας είναι εξ’ολοκλήρου κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι ποιότητας 304 L αντιμαγνητικό. Οι αεριαυλοί είναι ποιότητας 304 L πάχους 3mm.
 • Και στις δύο εκδόσεις ο δεύτερος λέβητας – εναλλάκτης είναι εξ’ολοκλήρου κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι ποιότητας 304 L αντιμαγνητικό.