ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΛΟΥΒΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Τη δεκαετία του 1970 ο νεαρός τότε λεβητοποιός Πέτρος Κλουβάτος, ιδρύει τη ΦΙΝΟΘΕΡΜ, μία βιοτεχνία κατασκευής λεβήτων ζεστού νερού.

Η πρωτοποριακή σχεδίαση για τα δεδομένα της εποχής, η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, η οικονομία καυσίμου και προπαντός η συνέπεια και η εξυπηρέτηση αναδεικνύουν τη ΦΙΝΟΘΕΡΜ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε πρωταγωνιστή του ρόλου, κερδίζοντας επάξια μία θέση δίπλα στα βαριά ονόματα της εποχής.

Σήμερα, η εταιρία “ΦΙΝΟΘΕΡΜ” μετονομαζόμενη σε “FINOTHERM – ΚΛΟΥΒΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ.Ι.Κ.Ε.” έχοντας διαθέσει πάνω από 100.000 λέβητες τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια αγορά βρίσκεται στατιστικά στην κορυφή της προτίμησης των καταναλωτών, καθώς οι λέβητες της φημίζονται για την ποιότητα κατασκευής, τη μακροζωία και κυρίως για την τεχνολογία λόγω των καινοτομιών που εφαρμόζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί την πρώτη επιλογή πολλών τεχνικών εταιριών καθώς κατασκευάζει βιομηχανικούς λέβητες άνω του ενός εκατομμυρίου θερμίδων καλύπτοντας κλάδους όπως η ναυτιλία, η βαριά βιομηχανία, η κτηνοτροφία-πτηνοτροφία, μεγάλα ιδιωτικά και δημόσια έργα, εμπορικά κέντρα, στρατόπεδα, σχολεία, νοσοκομεία, αεροδρόμια και πλήθος άλλων εφαρμογών. Από το 2017 η βιομηχανία Κλουβάτου δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα της ναυτιλίας.

Η βιομηχανία λεβήτων FINOTHERM ανήκει στον ΟΜΙΛΟ ΚΛΟΥΒΑΤΟΥ, που από το 2017 δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας. Ο όμιλος διαχειρίζεται ένα στόλο πλοίων πληρώντας όλες τις απαιτούμενες διεθνείς και εθνικές νομοθεσίες, με στόχο την επίτευξη της ασφαλούς και αποδοτικής μεταφοράς φορτιών. Τα πλοία μισθώνονται με χρονοναύλωση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (time charter).

«Το πάθος μας για την τελειότητα, μας δεσμεύει να δημιουργούμε νέες τεχνολογίες.
Δεν παράγουμε απλώς προϊόντα, προετοιμάζουμε το μέλλον…»

Με εκτίμηση

Κλουβάτος  Κωνσταντίνος

oikiakos_Levita_pirina_finotherm